top of page

Naturens härlighet


Vintern har släppt sitt grepp här i norr. Under många dagar har värmen varit närvarande och naturen har blommat upp. Det är så skönt att vara ute i naturen, promenera eller bara vara. Denna dag längtade jag efter värmen, solen som värmer både mina kläder och hud. När jag blundar blir det ljust under ögonlocken.


Jag stannar upp på en av mina favoritplatser och blundar. Fåglarna sjunger runt om mig. Min kompis, vår hund Alpha, badar så fort hon ser vatten. Jag vet att hon njuter. Det är sommarfest här i naturen! Naturen firar, föder fram livet. Jag firar med livet. Varje vår och tidigar sommar känner jag samma spänning över att vara en del av en ny livscykel! Det är som ett mirakel som händer varje år, igen och igen, men jag tröttnar aldrig på det.


Det känns alltid som första gången, som början på alla början. Livet går i cykler. Ett varv runt solen. Årstider som kommer och går. Det upprepas i cykler, men det ÄR också så unikt, en känsla som aldrig känts förut. Det är som födelsen och döden och samspelet, en dans mellan dessa två erfarna kloka dansare, där varje rörelse de gör känns spontan. Det finns inget steg för mycket, ingen gest utan ett syfte. Ett konstant flöde av pågående rörelser som tillsammans blir en enhet som symboliserar livet.Naturen ger alltid tillbaka så mycket visdom och klarhet. Jag brukar hitta svaren jag söker när jag tar mig ut. Hur vill jag ta vara på detta år, detta varv runt solen? Hur går det med mina mål? Kommer jag ihåg mina löften till mig själv?


Ibland vill jag bara vara i naturen. Jag låter naturen leda mig. Har fullständig tillit och överlämnar mig själv till varandet.

Att spendera tid i naturen är alltid fördelaktigt, speciellt när avsikterna är rätt, och du har tid för det. Kom ihåg att det viktigaste är att njuta av själva processen – att vara närvarande i naturen utan att behöva kontrollera saker och ting. Det ska vara som ett äventyr du är villig att uppleva utan någon egentlig plan eller agenda. Så du har ingen aning om vad som kommer att hända, men du är redo för det. Du kopplar bort dig själv från det vanliga bruset, tystar din telefon (och lägger undan den!) och kliver ut i naturen med vakenhet och nyfikenhet! Oroa dig inte för att göra det på rätt sätt, det finns ingen där som kan döma eller kritisera dig. Gör det du känner är rätt eller gör ingenting. Vänta lite och låt naturen vägleda dig!


När jag tillbringar tid i naturen blir tiden irrelevant. Solen bestämmer hur länge jag ska vara ute. Jag älskar solen under nätterna, midnattssolen. Det är så vibrerande levande, vaket och fullkomligt hållen av den fridfullhet som är under den nattliga vilan. Mina bekymmer tappar sina krafter, blir osynliga och löses till slut upp i atmosfären. Jag känner mig lätt som en fjäder, mitt sinne är klart och min själ är i frid. Dessa lyckliga stunder gör min själ väldigt glad. Jag börja vissla, sjunga, dansa och ibland skratta högt. Naturen tillåter mig att vara öppen, naturlig och till och med barnslig.


Jag tror att naturen ger mig hemliga budskap medan jag fridfullt vistas där. Lösningar på mina problem dyker helt enkelt upp från ingenstans, och jag vet bara vad jag ska göra. Jag får nya idéer som inspirerar och motiverar mig att fortsätta min väg. Det här är också vad jag gör – gå framåt och känn tacksamhet! Jag är här för att lära, och naturen är min lärare.
Är du i Kiruna den 6 juli? Följ med på en dagsvandring:

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page